Ördögvér

Leírás

Hatalmas potenciállal bíró, testes, nagy bor. Mély, gazdag illatok és ízek, jellemzik, melyben a meggyes karakter dominál. Vastag, gyümölcsös bor, mely magas alkoholját hallatlanul finom savgerinc tartja egyensúlyban.Bár több évtizedes érési potenciállal rendelkezik, már ma is felejthetetlenül finom bor.

Jellemzők

Típus: száraz vörösbor
Termőterület: Köves-föld
Szőlőfajták: Merlot &Kékfrankos & Cabernet Franc
Kiszerelés: 0,75 Liter
Egységár: 2667 Ft/Liter

2.000 Ft

Mesél az Ördög

Egyszer régen szerelembe estem a nagyharsányi hegyen élő boszorkány meseszép lányába. Hiába kértem, a banya csak nem adta nekem... végül egyezséget kötöttünk: ha egy éjszaka alatt napfelkeltéig felszántom a harsányi hegyet, enyém lesz a leány keze. Mit volt mit tenni, legjobb tizenhárom tüzes kecskémet az eke elé fogtam, s nekiláttam a feladatnak. Mint utóbb kiderült: a boszorkány nálam is dörzsöltebb volt. Mikor látta, hogy majdnem az egész hegyet felszántottam, kiosont a tyúkólba, ott egy gyertyával felkeltette a legharsányabb kakasát, mely éktelen kukorékolásba kezdett, így köszöntve a hajnalt. Annyira mérges lettem, hogy elhajítottam a legjobb ekémet, s véremet a szőlőtőkékre hullajtva visszaszálltam a pokolba. Házasodási szándékaim így a szőlők felé fordultak.

Elmúlt már 18 éves?

A Tollas Pince borészat elkötelezett a kulturált italfogyasztás mellett. Szeszesitalaink fogyasztását 18 éven aluliak számára nem ajánljuk.